Forest House by Fearon Hay Architects in Auckland, New Zealand

Forest House by Fearon Hay Architects in Auckland, New Zealand


undertaking: woodland HouseArchitects: location: Auckland, New ZealandArea: 6,458 sq.ftPhotographs through: 

The wooded area house designed by  is an fantastic example of a current rustic domestic layout.This blend of rural and present day design is positioned at the foot of the Waitakere stages in Auckland, New Zealand. Its location gives the residence with brilliant views that's something the architects exploited to connect the interior of the woodland residence with the encompassing and expanding nature.

Set on the foot of the Waitakere degrees is a collection of timber clad, gabled structures. They slip beyond one another, opening spaces for courtyards, cooking and fireplace. The clients desired a working house, not simply a place they might go to sleep in. So the homes had to have that capability, however as an area it also needed to be thrilling. The customers came to us to be amazed and to have some thing from a layout point of view they didn’t pretty apprehend.

The patron were collecting vintage wood for years, stockpiling from different elements of new Zealand – large beams, pallets of native timbers – and he had a massive deliver of totara. We concept we may want to build him a residence that cautiously curates his huge wooden collection. So there’s a patchwork of those extraordinary timbers and we sought to bring all of them together tonally in order that the end product was stunning aesthetically. even as wood can be used to create solidity, warmth and mass, it may additionally be exceptionally satisfactory. We enjoyed playing with this anxiety.

at the same time as there are a few very huge and rustic elements, there is a fineness and a lightness to the enclosure and layering of it. The slatted shutters may be closed to make interior spaces heat and intimate, or opened up to allow in the light that actions from north to west. exterior shells of native wood forums and shingle roof are based over cast in situ concrete loads, bracketing the indoors spaces inside and adding a weight and electricity to the voluminous interiors. The roof shape and materiality allowed us to increase a robust experience of continuity among the separate homes.

Source: Here

Forest House by Fearon Hay Architects in Auckland, New Zealand Photo Gallery