RK House by AP Arquitetos in Curitiba, Brazil

RK House by AP Arquitetos in Curitiba, Brazil


challenge: RK HouseArchitects: AP ArquitetosLocation: Curitiba, BrazilArea: three,229 squareftPhotographs via: Estudiograma

AP Arquitetos, a Brazilian architecture studio, have designed the RK residence within the capital of Brazil’s Parana country, the city of Curitiba. it's far the largest city in this nation and it's miles quite tightly packed. This called for a extraordinary technique in layout so as to make the most out of the to be had space.The RK residence is a present day domestic that spans throughout three,2 hundred rectangular feet, wherein the living room and kitchen are designed with an open floor plan. The interior gets masses of sunlight way to the huge glass panels at the northern side of the home, growing a scene of non-stop lighting all around the home.

The 300 m² house is oriented within the north/south layout, being rooms, living room and kitchens (regions of continuous use) going through north. on this facade, large glass panels and balconies assure best and continuous lighting. hall, storage, services, and office (confined use areas) going through the south. In those spaces, few openings guarantee the minimum loss of heat.

The volumetry of the task is based totally on six essential structural plans within the north/south course. some of the plans, aluminum frames create an appearance of lightness and consequences of shadow, light, and wind. within the east/west route, we introduce a plane in wooden to differentiate it from the other structural strains.

The six plans create three large volumes and the principle get admission to is at the very best volume, from the left of the person getting into the house, growing a hierarchy among the volumes that outline the doorway. The workplace, in this southern view, advances four meters in a cantilevered structure. inside the north view, terrain backside, the plans, and volumes do no longer have hierarchy between them.

within the workplace, visible south, the elements that differentiate are the concrete cobogos. these were inserted to assure a visual safety to the workplace except being conventional elements of Brazilian modernist architecture. A small tear guarantees the outside visuals.

The storage and track studio were leased underground. So the floor ground may be left open as a big lounge connecting dwelling, eating, kitchen, and fish fry. In front of the dining room turned into located the pool, external and partly protected.

–AP Arquitetos

Source: Here

RK House by AP Arquitetos in Curitiba, Brazil Photo Gallery