A Sustainable Life Complex in Antalya: SUNIS RESIDENCE

A Sustainable Life Complex in Antalya: SUNIS RESIDENCE


task: Sunis ResidenceArchitects: Alpugan ArchitectsLocation: Konyaaltı, Antalya, TurkeyArea:  157,863 squaretoes (land), 273,058 squaretoes (homes), 1,076 – 8,611 squaretoes (size of  homes)photographs through: Courtesy of Alpugan Architects

The Sunis residence in Antalya, designed with the aid of Alpugan Architects, gives a futuristic, flexible and sustainable living complex, with an approach primarily based on historical, natural and physical parameters of the city, the relationship set up with nature, and agreement selections integrated with the ‘open green device’.

Alpugan Architects designed a housing task in Konyaaltı, Antalya, which is simultaneously prioritizing ecological, budget friendly and social factors in a balanced way. The project this is designed within an open inexperienced machine, fits both summer season and winter lifestyles and it's miles harmonious with the town dynamics, providing the opportunity for a life in touch with nature and strengthening neighborhood relations.

The Sunis house which became realized with the investment of Turaçlar organization and that is built on a creation area of 25.four hundred square constituting of 152 houses the sizes of which range among a hundred – 800 square, all with sea view and social and commercial facilities and a massive panorama network is anticipated to be completed in September 2018.

Architect Bogaç Alpugan who is the founder of Alpugan Architects has taken the architectural selections on the subject of the Sunis residence project with the aid of reading the consecutive layers of Antalya extensive, the city which he defines as “a focal point in which the blue meets with the green in a dynamic geography” and with an method that takes the historical, natural and physical parameters of the town as references. The maximum vital beginning degrees regarding the design have been the network of relations of the systems within the complicated with one another, with the metropolis and the ocean and the sensitivity in the use of green fields, for the complete in addition to for all the gadgets.

Alpugan Architects created a layout in which the population may want to make maximum use of the blessings that the land offers since it's miles near the city center. thanks to the information that it's far placed in the north-south direction, it gives ability for get right of entry to to the agreement and the view and being capable of input the sea in the front of it and Alpugan Architects became able to combine those blessings with green fields.

Alpugan Architects’s first important component approximately the design and the existence they've imagined is to increase the potential of socializing with pals with the balconies and gardens at the ground floors and with the roof terraces on the top flooring. So distinct varieties of houses were suggested via defining special modular contents, isolating from the classical housing typology and incorporating the perception of holiday into the city existence of Antalya. The homes were designed to healthy both summer time and wintry weather lifestyles, the interior layout of every unit is designed in line with one-of-a-kind opportunities.

so as to ensure that all modules could have the ocean view, the building is designed as a single and U fashioned unit and way to the floor gardens offering the settlements on the backside have a specific vista. A pool and green fields have been positioned in the internal courtroom present in the front of the U fashioned constructing if you want to create a not unusual use place. due to the street full of shops and commercial devices that have been planned in the front of this phase, the complicated is strongly linked to the city. in this context the commercial characteristic corridor has been deliberate as a ‘purchasing street’ persevering with on the floor and lower sub-ground floors.

in the Sunis residence venture, the growing flooring were positioned in a manner that they may no longer be status in front of each other, taking into account the dominant orientation, inside the shape of terraces with green areas. This has helped the pool place to be more uncovered to sunlight and additionally with the green regions created on these terraces the users will feel that they are not residing in a multi-tale building but in a residence with a lawn.

in order to break the massive mass of the building and to provide wind penetration, the middle section has been pulled down and the proper and the left wings of the constructing have been separated. This has also helped to design the rear the front of the constructing and to increase the quantity of houses having terraces.

The Sunis residence assignment was designed by way of Alpugan Architects as an “open inexperienced machine”; this topic was sustained with the inexperienced corridor surrounding the constructing and embracing the pool within the court and the interior boundary of the constructing. With the identical perspective the green area via the ocean is left for common use simplest. The green regions included into the layout each within the exercise areas and also the industrial regions has described the green device community with the continuity of the poor pores within the design.

Alpugan Architects has a pedestrian pleasant layout philosophy on this assignment; they have got moved aside the car traffic and movement, the auto park entrances and exits and brief parking regions to the peripheries and created a car transportation network feeding the location from the outdoor. The building axes have been designed based totally on special assumptions; the sorts of apartments, the commercial units, circulation gadgets and the facade gadget have additionally been defined in this axe device.

An powerful drainage network and vegetation layer has been designed so one can be able to use the irrigation water used within the inexperienced area within the most efficient manner. Rain and irrigation water to be accumulated from the roofs and the gardens could be drained and carried to reservoirs as a way to be used once more. Alpugan Architects also planned that the vicinity might be illuminated by way of direct and indirect elements at night, used zoning in the architectural lighting undertaking and aimed at growing visible integrity by linear lighting within the pools and the sitting factors.

Bogaç Alpugan, the founder architect of Alpugan Architects says that thru a majority of these thoughts they may be considering the destiny and making a flexible and sustainable design, that the technical facts and new generation renewable strength sources had been utilized within the building and he adds: “we have used a layout infrastructure in the Sunis house mission which could adapt to the technological tendencies of the future. Our main goal turned into to simultaneously prioritize ecological, reasonably priced and social factors in a balanced way with a collaborative model. we've got designed a task that may be mounted quickly and without difficulty with out contradicting with the dynamics of the city.”

call of undertaking: Sunis ResidenceLocation: Konyaaltı-AntalyaInvestor: Turaçlar GroupContractor: Turaçlar İnşaatTotal Land: 14.666 sqmTotal construction area: 25.368,42 sqmTotal panorama area: 6.527,20 sqmNumber of houses: 152Size of homes : 100-800 sqmSocial facilities: Parking storage, outdoor and indoor swimming pools, youngsters pool, health club, eating places, playgrounds, on foot tracks, resting areas and street fixtures, clever domestic machine, warehouse and different industrial service areas.of entirety Date: September 2018

Alpugan Architects became founded in 2003 in the town of Istanbul, by means of Architect Boğaç Alpuğan, a Board Member of Izmir Architects association. The company realizes architectural and interior layout projects in special length and types in Turkey and abroad, varying from actual property initiatives to endeavor systems, from tourism facilities to gastronomy venues.

Alpugan Architects adopts the idea that architecture method “layout” as the starting point and makes a speciality of supplying the fine person experience of their projects. The workplace targets at developing properly thought designs and to increase these inside the most surprising approaches with its crew made up of experts; by no means making concessions almost about professional ethics, sustainable methods, inexpensive solutions and progressive designs, they may be growing initiatives harmonious with the contextual dynamics and the environmental standards.

Source: Here

A Sustainable Life Complex in Antalya: SUNIS RESIDENCE Photo Gallery