Holiday Cottage by Tóth Project Architect Office in Kapuvár, Hungary

Holiday Cottage by Tóth Project Architect Office in Kapuvár, Hungary


task: holiday CottageArchitects: location: Kapuvár, HungaryArea: 538 sq.ftPhotographs by using: Tamás Bujnovszky

 have designed an amazingly idyllic getaway excursion Cottage in Hungary, on a plot positioned along the shore of a lake in Kapuvár.it's miles shaped inside a simple square shell made entirely of larch wood. It opens up towards the lake in addition to in the direction of the road on the alternative aspect. the outlet is covered in glass walls which frames astonishing views of the close by lake.

it's miles always a huge mission to layout a residence of the lake-shore.

We wanted to create some thing special, something particular. The place itself is idyllic, when we're there, we sense a unique atmosphere. Being closed from the noise of the city, closed from the outside international it's far the island of quiet.

We imagined a residence that is an natural a part of its surroundings, soundly communicating with it. It has a simple form, floor-plan, substances. indeed, the constructing is a matchbox status on one facet of it that is pierced thru inside the middle. Simpleness seems no longer handiest within the form of the building but additionally inside the mild application of the restricted assortment of the herbal and synthetic substances. The entire constructing is manufactured from larch, unfastened from any useless decoration. further to the metallic sheet roofing and the huge glass floor simplest a horizontal, regularly fuming plank protecting, as well as on the storage element a split stack of wooden of small texture may be seen. because of lifting out from the encompassing gravel layer it produces a floating effect.

The ground-plan layout is characterised through transparency and fineness. It consists of fundamental devices: one in every of them is a critical room for dwelling and eating capabilities collectively with a shower-bathroom unit. the alternative one is the terrace open in two directions however roofed, together with a garage room beside. The vital space has a full glass floor in the course of the lake; the alternative inner surfaces are blanketed with panelled wood protecting which hides the storages and the kitchen as nicely. The building is protected from warming up with the aid of outer cloth curler-blinds, whilst they're rolled down the building has some other lifestyles in operation and in its look as well: in such cases the terrace is completely protected so it's miles an individual outside dwelling-room.The sitting-meditating place beside the fire serves also as a wind-defensive wall. The big landing level, appearing in almost a metallic grey coloration, together with the rusty plate buttress in the back of radiates a special calmness.

Source: Here

Holiday Cottage by Tóth Project Architect Office in Kapuvár, Hungary Photo Gallery