Beijing Hongkun Valley – Communication among sun, wind and natural light

Beijing Hongkun Valley – Communication among sun, wind and natural light


mission: Beijing Hongkun ValleyArchitects: ZOE ArchitectureLocation: Xi-hong-men town, Daxing District, Beijing city, ChinaArea: 867,485 sq.ft (web site), 1,562,467 squareft (ground)pics via: Yang Chaoying / Zhang Huiming

ZOE structure have completed their layout for the Beijing Hongkun Valley project inside the city of Xihongmen, in the Daxing District of Beijing town in China. This ambitious initiatives boasts a ground region of over one million and a half thousand square ft unfold across three flooring above floor and one beneath. This workplace constructing is a verbal exchange between the solar, the wind and natural light, designed as a green seed supposed to serve as an beginning for more green buildings to return within the park. the primary idea of this layout is inexperienced ecological focus, incorporating plenty of different attempts and innovations to reap the proper mixture of an wise green building system and architectural design.

The Hongkun financial Valley venture is placed in Xihongmen, Daxing District, Beijing. the general plan is designed with “the workplace oxygen bar “ as idea to create a nice garden-fashion office environment with a place of eighty,592 square meters and a creation region of one hundred forty five,158 square meters.

The Beijing Hongkun financial valley project has made one of a kind attempts and innovations in useful, spatial and 5-sensory experience layout, taking the construction itself as the maximum in your price range area electricity saving device. To create a relaxed office surroundings thru the rational use of power saving technology such as breathing curtain walls, midcourt air waft steering, electric powered baiye sunshade, geothermal pump and soil greening, which achieving a great aggregate of intelligent inexperienced constructing machine with architectural layout.

the development place of the demonstration constructing is 11895m2, with 3 flooring above ground and 1 underground ground. The workplace is a massive-scale box, positioned on the second and 1/3 flooring of the building. the primary-floor area holds the office feature in an orderly combination of 8 functionally distinct small packing containers, and the functions are organically blended via the atrium. relying on the terrain, the building is attached to the encompassing surroundings through green slopes, making the building seem like located above the park and end up a green and electricity-saving seed in the park. the grey space is blended with the atrium area, the terrace is blended with the roof garden, and the space is wise and first rate. The white wall is coated with swaying timber and shines on sunny days. breathing curtains reflect the ever-converting light and shadow, displaying different appealing colours in one-of-a-kind days and times; the demonstration constructing includes some of unbiased purposeful unit packing containers, every with its own personality.

undertaking name:The project of Beijing Hongkun Valley

challenge area:Xi-hong-guys city ,Daxing District ,Beijing metropolis

Google map link:http://j.map.baidu.com/TxEYO

design business enterprise:ZOE structure

principle fashion designer:Huiming Zhang

design group: Huiming Zhang、Rong Lin ,Ning Han, Xiaoyan Jia, Ming Gong, Fei Liu, Yanyan Liu,Dizhang

mission type:workplace

layout starting date:may also 2013

design end date:July 2014

creation beginning date:October 2013

creation end date:2016

website online location (m2):80592㎡

Gross ground area (m2):145158㎡

some distance:2.0

Greening price:30%

task reputation:of completion

Contractor:CHINA construction FIRST building(institution)employer confined

Structural engineer:EDRI institution

MEP consultant:EDRI group

lights consultant:H.G lights

quantity surveyor:Liu Xue

Photographer:YANG CHAOYING  /ZHANG HUIMING

*constructing substances & emblem name (at least three kinds):

Glass – TIANJIN CSG ARCHITECTUTAL GLASS Co. Ltd,

steel louvres – ASIA CUANON

Paint – SYSWAY

-textual content description supplied by means of the architects

Source: Here

Beijing Hongkun Valley – Communication among sun, wind and natural light Photo Gallery