Knikno House by Architect Fabian Tan in Petaling Jaya, Malaysia

Knikno House by Architect Fabian Tan in Petaling Jaya, Malaysia


task: Knikno HouseArchitects: Architect Fabian TanLocation: Petaling Jaya, MalaysiaArea: 2,seven-hundred sq.ftPhotographs by way of: Ceavs Chua

The Knikno house is made from a couple of perpendicular gabled structures with contrasting concrete and surfaces painted in white that face in the direction of a rear lawn and pond.it's far designed by using Architect Fabian Tan and it is positioned in Petaling Jaya, Malaysia.The residence is designed for a young family and it comprises of wonderful volumes containing different functional zones, linked to every different.

This semi-indifferent house turned into rebuilt for a younger family on a 60’ x 90’ piece of land. Laid out over two special tiers, the lower phase of the plot houses the car porch with a ramp and staircase, connecting it to the house which sits at the higher land area. The house encompass a single-storey open residing space, which intersects perpendicularly to a 2-storey constructing with closed non-public rooms.

The dominant longitudinal top floor from the the front to the rear is a gabled form stimulated by means of the purchaser’s request for a modern-day interpretation of a barn. Its façade is crafted from modular gray concrete blocks, which in contrast with the predominantly white floor floor accentuates weight.

Upon entry, a corridor takes you right away into the residence with a preference of going to precise regions without taking walks thru other spaces. on the left is the open linear residing areas which expresses continuity through its inverted gabled wooden ceiling that seeks to feature warm temperature. This voluminous area opens itself via the the front garden that shields the street view and the rear with a black koi pond & living room decking. to add to this, it is also visually linked to the first ground hall that serves because the entryway to the bedrooms. This creates a tranquil, bright and an unobstructed pass ventilated space.

The plan is ‘T’ formed and creates precise reports with the outside and indoors through a sequence of spatial geometry and symmetry. it's miles difficult to describe this domestic in a simplistic experience as its elements seem to mesh with each different, giving more than one repeated descriptions of areas however hopefully, it'll talk for itself in clarity to the existing listener.

-Architect Fabian Tan

Source: Here

Knikno House by Architect Fabian Tan in Petaling Jaya, Malaysia Photo Gallery