65BTP-House by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore

65BTP-House by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore


project: 65BTP-HouseArchitects: vicinity: SingaporeArea: 15,575 squareftPhotographs with the aid of: 

The 65BTP-residence is a cutting-edge design by way of  in Singapore. This non-public house is surrounded via a significant garden that gives the luminous interior a pleasing backdrop. The layout of the interior is in most cases designed as an open plan and it is showered in natural light thanks to the huge windows on both flooring. The ground floor is attached to the herbal surroundings of this domestic thru sliding glass doorways.

this is a home surrounded by a giant lawn that converges at a gigantic pre-battle rain tree with such magnificence that its presence is ingrained inside the very architecture of the residence itself. at some point of this home are severa encounters with nature at the same time as nonetheless being very tons indoors. The architectural placement of the constructing allows for the viewing of the characteristic tree from all of the main areas, from both of its two storeys proper down to the basement.

A granite wall at the entrance made from interspersed panels creates a sequence of holes that subtly defend the garden from full view even as maintaining a welcoming ecosystem. within the driveway, a cleverly located water feature discreetly hides the sunken air-conditioning ledge simply beneath it. the principle dwelling and eating areas are housed on ground stage, permitting the areas to transit seamlessly out into the garden and accompanying lap pool. through nighttime, dots of mild at the pool’s base dance playfully inside the water, mimicking a starry night time scene. An elegant spiral staircase main to the higher ground gives the residing place a visual centre whilst also promoting vertical circulation.

On the second one floor sits a cosy circle of relatives place flanked by bedrooms on either facet. the master bedroom’s spacious interiors permit it to house a study workplace in addition to a stroll-in cloth wardrobe that may be expanded by way of drawing back the partition isolating it from the toilet, as a result growing a generously sized boudoir. The children’s rooms sit down on the alternative facet of the ground, every a reflect image of the other. further, a pitcher-covered balcony that spans the entire period of the floor famous a breathtakingly panoramic view of the aforementioned rain tree.

Making accurate use of the site’s sloping typography, the basement turned into designed such that it opens up right into a lower section of the lawn, thus making it sense nearly like being on floor stage. This ground is devoted to leisure and rest, with a spa room, film room, massive multi-cause corridor, in addition to an outside fish fry location. The self-contained carrier quarters also are stored here, with a mini kitchenette and napping quarters to boot. again, outdoor elements permeate this phase of the house with the aid of manner of a water function that flows constantly underneath the powder room and spa room, thus deriving continuity throughout the numerous areas. Sensibly placed skylights also assist to deliver ample sunlight into the spaces and brighten up the basement evidently. apparently, those skylights also provide a spectacularly clear view of the rain tree even from here.

Lovingly designed with a modern-day, nature-stimulated theme, this residence is a component of beauty and a undying piece as a way to endure through the ages.

Source: Here

65BTP-House by ONG&ONG Pte Ltd in Singapore Photo Gallery