Three Roof House by PLAIN WORKS in South Korea

Three Roof House by PLAIN WORKS in South Korea


assignment: 3 Roof HouseArchitects: place: Gwanggyo, Yongin-si, Gyeonggi-do, South KoreaArea: 2,712 squareftPhotographs by way of: 

The 3 Roof residence is a new modern-day residence designed with the aid of  in South Korea. It became designed for a pair and their two children and it receives is identify from its outside layout that's characterised through three separate roofs. it's far placed in a quiet, secluded place of a housing web page in Yongin where it presents its inhabitants with protection and privacy however also connecting them to the out of doors region that is placed above the basement floor that is the garage.

‘3-Roof house’ is a domestic for a pair and their daughters who lived in an condominium for a long time. The couple who loves wild flowers and bushes determined to depart their condo, dreaming of getting a domestic with a garden.

Nestled in a housing website online in Yongin, the site is sitting on the quit of a cul-de-sac receiving only few visits apart from its residents, hence it’s secluded and calm. The site is a south-facing slope land with a rectangular shape going for walks along a road, and there is a 2.8m stage distinction among the web page and the road. though it’s in a downtown region, its the front and rear are each adjacent parks, so it offers a first rate view.

The residence takes advantage of such site condition to guard privacy and have an out of doors space through which inside and outside are successfully linked. the 1st basement floor adjoining the road is turned into a automobile parking space to overcome the extent distinction with the park within the north. The top part of the parking is made right into a lawn, and this lawn may be conveniently accessed from the 1st floor. because the north vicinity is immediately related with the park, a deck is brought to enjoy numerous park sceneries changing throughout all seasons.

This ‘3-Roof house’ is characterized with the aid of easy residence-shaped volumes which can be clearly spread upon the extent of the 1st floor stretching out to and fro. It’s designed by using keeping apart the 2nd ground from the first floor, composing it with impartial volumes in keeping with required applications, and reorganizing them in reaction to the requirements of client and surrounding situations. This layout approach prevents the house from overwhelming its surrounding panorama and enables it to deal with the desires of patron extra flexibly.

The house has a complete of 3 flooring inclusive of one basement ground. This basement floor adjoining the street homes the automobile parking space and a storage. exposed above the floor, the basement floor’s outer wall makes use of the identical natural stone with the retaining wall of a nearby house as a result seems like a part of a residential complicated. the first ground has a not unusual room and a bedroom for the couple. It shaped to have an extended span running from east to west in order that the constructing region can be maximized, and the west part of the mass is elevated to the south to comfy privacy among the residence’s courtyard and neighboring homes. Eaves and a terrace are brought to attach the living room and the garden greater smoothly. The second floor homes rooms for the two daughters and a own family room. it’s designed to have a small size in coaching for the time when the ones leave the nest. With an intention to resolve the disparity in floor place between the 1st and 2nd flooring and permit every room to appear as an impartial entity, 3 separate gabled volumes are built. the location of those volumes clearly defines the out of doors area of the 2nd floor. Surrounded by way of them, the south terrace becomes a relaxed corner, and formed with the aid of their misaligned arrangement, the north terrace blocks views of the community so makes customers feel as though they have been in the woods. The substances of the first and 2nd floors are arranged to have exclusive shades and textures, and the perimeter of every extent is decorated with gaps and recesses to emphasize the segmented shape of the house.

consequently, ‘three-Roof house’ appears as an meeting of independently designed rooms for each family member. This venture is an attempt to comfy the independence of character spaces in phrases of shape or area, for Korean society in which rental housing is primary.

Source: Here

Three Roof House by PLAIN WORKS in South Korea Photo Gallery