Solar Umbrella House by Brooks + Scarpa Architects in Los Angeles, California

Solar Umbrella House by Brooks + Scarpa Architects in Los Angeles, California


undertaking: sun Umbrella HouseArchitects: place: la, California, USAArea: 13,454 sq.ftPhotographs through: 

 have managed to transform a tiny Venice bungalow in la, California into a mind-blowing, spacious residence that spans across a couple of levels. however that is not the most incredible reality about the sun Umbrella residence.As its name shows, this domestic allows sustainable modern-day residing by means of fusing power efficiency with an energy impartial design.

inspired by using Paul Rudolph’s Umbrella house of 1953, the solar Umbrella gives a modern-day reinvention of the solar canopy—a strategy that gives thermal protection in climates with excessive exposures. Nestled amidst a community of unmarried tale bungalows the residence establishes a precedent for the following technology of California modernist structure. located on a 41’ extensive x a hundred’-zero” lengthy through lot, the brand new addition transforms the architects’ present 650 rectangular foot bungalow into a complete 1,900 square foot house prepared for accountable residing in the twenty-first century.

In setting up this system for their residence, which comprises the couple and their one toddler chose to combine into the layout, concepts of sustainability that they strive to attain in their own exercise. The architects carefully taken into consideration the whole web page, taking benefit of as many opportunities for sustainable dwelling as possible. Passive and energetic sun design techniques render the residence one hundred% electricity impartial. Recycled, renewable, and excessive performance substances and products are certain in the course of. Hardscape and landscape treatments are considered for his or her aesthetic and actual impact on the land. The house elegantly crafts every of these strategies and materials, exploiting the capacity for performance and sensibility whilst reaching a rich and exciting sensory and aesthetic enjoy.

Taking advantage of the unusual thru lot web site circumstance, the addition shifts the residence one hundred eighty levels from its authentic orientation. What become formerly the the front and main access at the north turns into the back as the brand new design reorganizes the house in the direction of the south. This move allows the architects to create a greater gracious introduction to their residence and optimizes exposure to strength wealthy southern sunlight. A ambitious display of sun panels wrapping around the south elevation and roof becomes the defining formal expression of the house. Conceived as a sun cover, those panels defend the frame of the constructing from thermal heat advantage through screening large quantities of the structure from direct publicity to the intense southern California sun. rather than deflecting daylight, this kingdom of the art solar skin absorbs and tranforms this wealthy resource into usable electricity, presenting the house with a hundred% of its energy. Like many design functions on the solar Umbrella, the solar canopy is multivalent and rich with that means—performing numerous roles for both purposeful, formal and experiential effect.

by casting off simplest one wall on the south, the architects hold the number one layout of the existing house. The original bungalow, which changed into tightly packed with program (kitchen, eating, dwelling, two bedrooms and a bathtub) is joined with the aid of a giant addition to the south, which incorporates a new entry, dwelling region, main bedroom resorts, and application room for laundry and storage. The kitchen, which once fashioned the again edge of the residence, opens right into a massive residing region, which in turn, opens out to a spacious front backyard. An operable wall of glass on the living vicinity delicately defines the edge between indoors and outdoors. An unbroken visual hall is installed from one quit of the assets to the other. Taking cues from the California modernist culture, the architects conceive of outdoors areas as out of doors rooms. by using creating robust visible and bodily hyperlinks among inside and outside, those out of doors rooms interlock with indoors spaces, blurring the boundary and creating a extra dynamic dating between the 2. The entry series alongside the western edge of the belongings further demonstrates this concept.

A cast in region concrete pool affords a stong landscape element and defines the path to the the front entry. Upon achieving the entry, the pool cascades into a decrease tier of water that penetrates and interlocks with the geometry and form of the residence. In a circulate that reinvents the welcome mat, stepping stones immersed inside the water create an initiatory ceremony of passage into the house as the traveler is invited stroll across water. The difference among outside and inside is another time blurred.

the master suite on the second one level reiterates the approach of interlocking space. positioned directly above the brand new residing location, up a fixed of floating, folded plate metallic stairs, the bedroom strategically opens onto a deep covered patio which overlooks the garden. Conceptually harking back to R.M. Schindler’s Kings street house, this patio extends the bedroom location exterior, developing the sensation of a sound asleep loft uncovered to the exterior. This deep porch carves out an outdoors area inside the visible bounds of the constructing envelope and gives the front elevation with a one-of-a-kind person. What seems to be a sizeable place of the second floor is actually by no means enclosed but rather it's far blanketed with the aid of the planes, which wrap around it.

A dynamic composition of interlocking stable and void creates a richly layered depth to the design. Transparency via the house allows views to penetrate from the front to again. The structure seems to sit gently upon the land. Formal elements alongside those visible corridors—i.e. stairs, bearing partitions, structural columns, guardrails, integrated furniture and cabinetry– vary in density, coloration and texture. mild penetrates the indoors of the residence at several places. a series of stepped roofs, glazed partitions, and clerestory home windows broadcast mild from multiple directions. light and shadow—ephemeral and constantly changing consequences–turn out to be palpable formal gear that liven up the extra everlasting and glued elements of the layout. together, all of those components establish an efficaciously layered composition rich in visible and formal interest.

for the duration of the house, the architects resourcefully take materials and contextually reposition them as design factors. sun panels, conventionally relegated to a one-dimensional utilitarian software, outline envelope, provide safe haven and set up a distinctive architectural expression. Homosote, an acoustical panel made from recycled newspaper is palm-sanded and used as a end material for custom cabinets. OSB (orientated strand board) a structural grade constructing material composed of leftover timber chips compressed together with excessive electricity adhesive, becomes the primary flooring material in which concrete isn't used. Sanded, stained and sealed, the OSB floor paneling provides a cost powerful and materially accountable alternative to hardwood. substances are selected for both overall performance and aesthetic fee.

metallic stud construction replaces conventional timber framing. Recycled metal panels, solar powered in-floor radiant heating, high efficiency home equipment and furniture, and occasional v.o.c. paint replace less efficient substances. Decomposed granite and gravel hardscape, which include a stormwater retention basin are used in region of concrete or stone. unlike their impervious alternatives, these materials allow the ground to absorb water and in turn, mitigate urban run-off to the ocean. Drought tolerant xeriscaping compliments the textures and palette of the building at the same time as providing a low maintenance, aesthetically appealing.

Source: Here

Photo Gallery Generator