Belvedere Residence by Anastasia Arquitetos in Belo Horizonte, Brazil

Belvedere Residence by Anastasia Arquitetos in Belo Horizonte, Brazil


task: Belvedere ResidenceArchitects: region: Belo Horizonte, BrazilArea: three,982 sq.ftPhotographs by: Courtesy of 

The lovely Belvedere residence designed through  is placed in Belo Horizonte in Brazil. It offers almost 4,000 square toes of residing spaces to its population mixing the indoor and outside areas seamlessly. The design of this modern living is all about making the distance look bigger than it in reality is. That effect is completed through the building’s rectangular shape divided in ranges where the decrease one is improved into the outside regions.

The 370 rectangular meters residence allotted in two stages is located in a manly residential community in the metropolis of Belo Horizonte – Brazil – on a 450 rectangular meters flat web site. The architectural approach seeks to privilege the maximum integration of external and internal areas, blending up their obstacles, and, then amplifying the sensation of wideness.

due to the decreased length of the website, residual and crossing spaces have been practically omitted (as an instance, there is no entrance hall, in behalf of a visible permeability with the entrance garden, finished via massive pivotal doorways in the facade).

The ground plan is rectangular and compact, stretching until the web site’s sidelines. The rooms are illuminated with the aid of large doors front and back facades and also by raveled glass locking (u-glass that acts as a great thermal insulation because of the existence of an air layer between the glass sheets) between the lagged cover labs. a glass cover over a concrete pergola complements the illumination via an indoor garden. consequently, the residence is flooded via zenithal and indirect natural light that except fending off synthetic lighting throughout the day, additionally avoids immoderate warmth from direct sunlight. The prevailing wind comes from the road, accordingly the getting into doors work as regulators of wind pace. totally opened within the summer time, reward pass air flow, or closed inside the iciness, or even semi opened if little air flow is favored.

The residence turned into mounted in the street degree, one meter above herbal floor, so that it will keep away from unevenness and improve accessibility of the social areas. And, it additionally permit the residence extra included from the soil moisture. it's miles vital to remind that one of the reasons for the implantation of compact discipline, reducing its footprint, was to boom the permeability of the floor, some thing sincerely wished in our cities.

solar creditors (that meet the residence and the pool) occupy the maximum of the quilt slab which avoided using this area to begin with pondered. because of the large spans preferred, supported with the aid of few factors of basis, and also to the big porch swing, the upper walls are concrete beams constructed through ripped styles of wooden left apparent. Its aesthetics comes from a structural choice, hence follows that it isn't always decorative. This structural gymnastics changed into vital, because the aid pillars at the porch might be opposite to the goal of integration between interior/outside desired. The result turned into a lightweighted residence (regardless of its aesthetics of uncovered concrete), lighted and ventiladed, with nice and proportional spaces that places into to exercise the preliminary desire to the quality viable use of external region.

Source: Here

Belvedere Residence by Anastasia Arquitetos in Belo Horizonte, Brazil Photo Gallery